2020-09-01 215 浏览
仲有一小时才够钟睇戏,想食少少嘢,又唔想行太远,去咗戏院楼下的南小馆,祇有一小时食饭,咁赶,原本冇谂住写这间食评,但唔想其他人都中伏,实在忍唔住,食咗一半都要影相,所以以下食物相片都系得一半的。见乳鸽做紧特价,先来一只试下。乳鸽唔算烧得太干,但实在油到出汁,滴出来的油做多个炒饭都唔会黐镬底。唔想食饭,所以叫咗个炒年糕,碟底嘅油,同样系炒多两碟都唔会黐镬。谂住加个砂锅云吞鸡,湿湿地,易啲入口,都系失望,相信一定系只油鸡🐔😂,汤面啲油多到以为师傅加咗油先煲只鸡,白色瓷羹清楚睇到每匙羹有三分一是油。😰唯一只有杯茶系较正常,虽然冲到好淡,但起码唔会入口都有油到心跳嘅感觉。下次睇戏前要食饭,行多两步去食个快餐都唔可以再考虑这店了,除非想增肥又唔怕三高啦。

2020-08-28