疫情期间都要四围见客,都冇乜店舖开,去PMQ黎黎去去都系酒吧咖啡,但竟然有间用粉红做主题既甜品,仲有All-day-breakfast咁贪心,满足到大胃既我地! 好,一于去试下!上网search下,原来系网红打卡甜品店,入去一睇,哗,真系好细心咁set好打卡位。咁一于点返杯饮品,影返几张靓相啦~我点果杯荔枝梳打,系老板娘推介,唔会死甜,啱啱好仲有荔枝香。我个生意partner就忙住打电话,饮品十分钟内就送上,但佢仲未倾完电话。店员仲会好细心咁雪住杯饮品先,等我个partner倾多半个钟电话先再送上,几好服务~ partner话个奶盖系靓野,同快餐店果啲无得比,识食既会识分,大家都点点头。呢近大家都留多左系屋企,其实有好多有心既店舖仲会为左街坊生意努力,提供多种选择,由饮品到而家有意粉,一路走来不易。我就好欣赏仲有坚持同执着既生意人,今日畀几廿蚊就学到人情味,又上左一课。

荔枝梳打
海鲜牛角包三文治
题外话/补充资料: 如果想试饮新产品,不妨系非繁忙时间问下店员拎神秘推介~
2020-07-21
荔枝梳打