2024-07-28
正如标题「唔怪得咁串叫世一」,真系抵佢串得起👍唔怪得佢开咗之后另一间烧味会执笠,因为食完真系返唔到转头😹第一先讲价钱抵食,而家物价指数咁高,我自己觉得佢哋已经唔算收得贵;第二,佢哋杯柠檬茶真系比其他茶餐厅好饮,为咗佢杯茶嚟都抵;第三,我嚟堂食偷睇👀过佢哋厨房,真系有大炉自己焗烧味,食落去唔似系叫货工场送烧味嚟,不过就算叫货叫得咁好食都抵佢劲;第四,叉烧好食,比一般坊间叉烧林生唔干,食过就知我讲乜嘢;烧鹅都系,瘦啲嘅部位食落去都系唔柴👍唯一要弹嘅系如果嗌饭餐嘅叉烧比较碎,嗌一大碟𠮶啲叉烧会更正,咁当然一分钱一分货我明嘅。佢呢间嘢已经好食过大集团嘅烧味,我仲见过一个疑似老细嘅人出嚟收银,都系非常有礼貌嘅男人,入得厨房做都仲唔粗声粗气都算系咁👍楼面嘅两个姐姐都几好礼貌🥰不过就卫生可以再有进步空间,上次去嘅时候见到枱面唔知系咪抹得唔干净,可能有糖水嘅味道,吸引左都几多乌蝇喺度嬲嚟嬲去,所以我钟意外卖多个堂食🫤 暂时食过最好食嘅烧味,希望佢哋继续努力,喺而家咁嘅经济环境下好好生存💪🏻加油💪🏻