2018-09-11
想揾间餐厅同朋友坐得舒舒服服又可以倾下计 揾到间隐世小店 位置都几偏僻 平时唔会经过既后街 食既野都几特别 都有可能系我见识小喇 粟米沙律 好特别啊 竟然吾系一粒粒粟米加沙律酱冻食 而系整条粟米切开一节节 加上牛油七味粉芝士碎 重点系...佢系热架 同一般沙律好唔同 卖相仲好好烧茄子 上面有大量葱花 亦有华盐七味粉同樱花虾 如果唔够味 可以自己点 点左会有小小辣辣地 茄子仲有好多汁 烧到岩岩好麻辣象拔蚌 象拔蚌就好多地方都有得食 但以镬仔菜既形式煮既麻辣象拔蚌又试过未呢 一共有4只象拔蚌 每只都好大好厚肉 刚刚入口会觉得又麻又辣 食落就会食到本身鲜甜 唔算太辣 食到小辣既都可以试下秋香牛腩煲 另外比碟生菜包住食 仲有蒜同辣椒可以配搭 好正 黎到一定要试下 牛腩炆得好淋好入味 就咁食会觉得味道有点重 但比埋生菜夹埋食就觉得成个配搭好完美香橙肉桂姜伯爵茶 用新鲜既橙 肉桂同姜切粒 加上伯爵茶既茶包 肉桂同姜既味道较为浓烈 覆盖左橙同伯爵的味道 钟意肉桂同姜既朋友值得一试