2009-04-15
特登上网睇过先黎.一向都好支持小店,睇完食评觉得ok有诚意.午饭时间,推开门,入面十几张台先得一台客,唔通隐闭累事?*****【唔抵食】打正旗号卖米线,差极有谱啦心谂.点了鸡肉,烟鸭胸,秀珍菇酸辣米线.一般到极,份量好少(谭仔一半),汤稀稀的,一味酸,唔辣,冇乜配菜,系得酸菜.烟鸭胸ok,但百佳熟食货色个种啰只系,唔特别鸡肉明显冇飞水,一阵雪味.*****【一肚气】埋单:$35张纸写住 $19单送,每加一个送$3蚊,旁边写住「冻饮加两蚊」,咁我叫三送,加热饮,即系=$25啦?下?下?下?咁点解系:$35呢请问?我谂我当时都下得几夸张.个阿姐话系餐黎架㖞.我睇晒成台餐牌都冇话有餐,而个餐系$35㖞!!!唔系依据我剔个张纸架咩?好唔顺气,但都冇法子,无奈地走人.最讽刺系,甫出门口,顶,原来对面有谭仔啰,d人围攻城墙咁等位.(心谂,又洗唔洗多人得咁紧要?)******【建议】我对呢间食店既建议系:一,改善食物质素,一个女仔米线都冇八成饱,可想以知几细份二,Mark up唔好咁恐怖,咁既质素,点值$35呀?唔系点同对面平靓正兼大大碗既谭仔斗?三,最好大开道门啦,门面封闭式黑妈妈,唔系上网睇过都
一向都好支持小店,睇完食评觉得ok有诚意.
午饭时间,推开门,入面十几张台先得一台客,唔通隐闭累事?
*****
【唔抵食】
打正旗号卖米线,差极有谱啦心谂.
点了鸡肉,烟鸭胸,秀珍菇酸辣米线.
烟鸭胸ok,但百佳熟食货色个种啰只系,唔特别
鸡肉明显冇飞水,一阵雪味.
*****
【一肚气】
埋单:$35
咁我叫三送,加热饮,即系=$25啦?
下?下?下?咁点解系:$35呢请问?
我谂我当时都下得几夸张.
唔系依据我剔个张纸架咩?
好唔顺气,但都冇法子,无奈地走人.
******
【建议】
我对呢间食店既建议系:
一,改善食物质素,一个女仔米线都冇八成饱,可想以知几细份
三,最好大开道门啦,门面封闭式黑妈妈,唔系上网睇过都唔会入去
四,门口出面冇餐牌冇价钱,人地预算唔到都唔入黎食啦.
五,餐台唔该放清楚d价目表,唔好等客人食完找数先打个突,走出门口一肚气,几好味都死啦
虽然见咖喱唔错,但都唔会返转头.
全香港咁多好味,First Impression好重要,冇晒好印象,所以唔会回头.