2007-10-22
寻晚同朋友2个人,试食任食火,九时后入座每位$101,包括指定锅底、豉油及酸菜,蒜茸、辣椒之类配料另计每位$9。食后感觉劲差….一) 有被欺骗之感约九时十五分入座,分四次order食物:1.田难、肥牛肉、带子、虾丸、鲩鱼片、粟米(约9:20pm order第一次,所有食物到齐)2.海虾、桂花蚌(不在任食之列,需要额外计钱,所以第二次也很快到)3.金菰菜、花胶仔、鲩鱼片、鳝片、牛孖筋、生菜、油麦菜(约10:10pm order,除花胶仔之外,其余全部没有到)4.墨鱼滑、爆心丸、芝士牛肉丸、山根(约11:00pm last order,除了山根以外,其余全部又系冇)附注: 每碟食物平均只有三至四件二)服务态度劲差第三次order等左好耐都未黎过,于是念住叫待应追下,点知佢地好大支野咁回答:「冇黎到…咪即系冇啰!」之后隔左约15分钟,第四转D野又系冇黎,于是我地又再追,今次又话:「D师傅收晒功啰㖞,无架啦~」另外,佢地既营业时间,明明写住至晚上12点正。但系由11点开始,佢地就会不停赶你走….首先会吹你埋单,跟住分段熄灯;约11点15分,全场既灯已经熄左一半。然后D人又会系你身边不停执野,总
一) 有被欺骗之感
约九时十五分入座,分四次order食物:
附注: 每碟食物平均只有三至四件
二)服务态度劲差
另外,佢地既营业时间,明明写住至晚上12点正。但系由11点开始,佢地就会不停赶你走….首先会吹你埋单,跟住分段熄灯;约11点15分,全场既灯已经熄左一半。然后D人又会系你身边不停执野,总之一句讲晒,你唔好阻住人收工啦~ 服务态度劲差!
三) 食物质素就ok啦~
结果埋单2人合共$288,其实真系好唔抵食。任食项目里面,我地只系食左6碟野,而每碟只有3-4件,比起散叫仲要贵;而且又要受气,应该唔会再去~