2024-02-03 650 浏览
行过去这家茶餐厅,感觉实在系不错!我实实在在要赞一下佢哋嘅瑞士汁干炒牛河🍜,汁都够哂味,又唔会好似其他地方咁太咸或者太甜,揾到平衡点。啲河嘅质感讲得过,吞滑就嚟,而啲牛肉更加系软嫩得黎,少少嚼劲,食落去真系过瘾!再讲讲啲星洲炒米嘅事情啦,佢哋嘅做得真系出色,芡匀,干哧哧香口🍚,有𠮶种港式小炒感觉,啲料都好齐全,一啖啖个个都似寻宝咁,今次食觉得自己好处女把口!我仲加咗杯红豆冰来消暑🍧,真系饮到我想唱歌,甜得嚟又唔过分,红豆好有豆味,淡奶又够香滑,简直系夏天嘅救星!整体嚟讲,好满意呢次嘅食体验,无论系口味定系食物嘅质素,都算系顶尖,唔使太多花巧嘅装潢或者花啰啰嘅形容,就系一个字——正!要系食宜家呢个阶段嘅食物,真系开心到飞起🎉!