2018-08-14
今日专登去睇新屋装修,所以同伟大的妈妈一齐喺黄埔附近食好嘢!顺路了解下将来居住环境有啲咩餐厅~有潜质做饭堂🤗最后比我一击即中!小鲜肉老公仔以后你老婆唔煮饭啦⋯⋯哈哈哈💕💕首先呢间铺头中午嘅时候会有特价!竟然买两个套餐第二个会半价🤑一个先30几蚊😳而且仲会送嘢饮~头30名仲有冰粉送!以为平嘢冇好少年你实在太年轻~喺呢度我食到~呢世人我食过最好食嘅牛腩饭🤤🤤🤤🤤首先天气咁热餐饮拣咗菊花桂圆露!甜到啱啱好,消暑得来又解渴,抵饮😆仲要系餐饮唔使加钱~之后会送上冰粉~冰粉系有冰粉籽所制成,晶莹剔透,吃起来爽滑弹牙,虽然同普通啫喱差唔多,但药用价值就差好远💕加入左菊花的冰粉!具有清热解毒、镇静安神和祛痰的功效。而且仲好好食㗎❤️❤️❤️❤️俗语话斋食甜品唔紧要!食卡路里唔紧要!最紧要系有价值😆😆😆😆😆首先由于天气太热叫咗个手拍青瓜食下💕青瓜清爽有咬口,而且非常入味~上面加咗少少辣椒油微微香辣~在入口的时候慢慢带出来,开胃得来又好食香煎吊龙扒配黑椒汁:扒腌得啱啱好,肉质鲜嫩多汁,而且大大块,饭粒煮得饱满又弹牙!物超所值古法牛腩:完全好味到一个点,入口松化即溶,连萝卜都入晒味,汤汁非常惹味鲜甜,捞饭完全一流,
菊花桂圆露
菊花冰粉
手拍青瓜
香煎吊龙扒配黑椒汁
古法牛腩:完全好味到一个点,入口松化即溶,连萝卜都入晒味,汤汁非常惹味鲜甜,捞饭完全一流,肥膏和筋位均匀,好快乐地妈妈已经食成壸😍😍分量超多,我仲可以系咁偷食😍😍连嘴刁的中年女人都唔觉得厌,你可想而知有几好食!
古法牛筋腩饭