2023-11-11 104 浏览
上网见到有foodie介绍,又系新餐厅,所以同朋友两个人嚟试吓。。。味道不过不失,份量同价钱唔合比例,环境都一般般,服务其实都可以,店员有礼但可以更加好。1. 食物:2/5啲野食系摆盘唔错,但份量味道都十分强差人意烧酱油黑毛猪白切肉紫苏饭 $138 3/5见个个都叫呢款就试试下。。。但算系今晚最唔伏既,但都麻麻。个饭唔香 唔够味 唔辣 又油(虽然佢望落好有味)。黑毛猪反而算系咁,肥瘦有致,猪皮弹牙,酱油味甜甜地唔错,但似系咁E烧下,所以油香不足。传统饭卷 $75 2/5同真正传统饭卷都几唔同,啲饭偏酸而麻油不足,似日本卷物多啲。配料不过不失,唔算丰富。肉酱芝士千层面 $86 3/5正常发挥,因为蕃茄肉酱好难难食,肉碎份粮都ok。但面质唔够弹牙,而且份粮偏少。麻糬焙荼窝夫 $132 3.5/5窝夫有成四件,而且外皮算脆,麻糬都几烟un,份量算系咁。唯太少酱,啲窝夫完全唔够点,浪费左啲窝夫。云海苹果茶(热) $36 0/5系,真系零分。佢净系系苹果茶到加热水冲,但完全无搅匀过就比我,开头唔知因为无冲开都好甜。最后发现啲未冲开苹果茶系个底到,无冲开都咁甜。其实你唔帮搅匀都算,好歹都比支搅拌

1. 食物:2/5
啲野食系摆盘唔错,但份量味道都十分强差人意

烧酱油黑毛猪白切肉紫苏饭 $138 3/5

传统饭卷 $75 2/5

肉酱芝士千层面 $86 3/5

麻糬焙荼窝夫 $132 3.5/5

云海苹果茶(热) $36 0/5
系,真系零分。佢净系系苹果茶到加热水冲,但完全无搅匀过就比我,开头唔知因为无冲开都好甜。最后发现啲未冲开苹果茶系个底到,无冲开都咁甜。其实你唔帮搅匀都算,好歹都比支搅拌棒黎,又无㖞,完全唔掂!!!

2.服务 3.5/5
首先排队安排方面,无弹便是好。

其次,楼面侍有礼,睇得出有啲新,但亦都睇得出佢地好努力咁落单,为客人尽心服务,虽然过程系有啲甩漏(漏左个甜品,要催先上),但值得鼓励做得更好。

另外,枱上既「一杯」即弃餐具就大大减左分。一黎似去左茶记;二黎放埋系碟食物隔离,好唔衬,碟野几靓都无用;三黎放唔够餐具,要叫佢比/拎隔离枱,茶记都系咁架;四黎,好唔环保。
啲野饮都系用纸杯胶杯,杯野几靓都扣哂分

3.环境3.5/5
有分室内室外,室外主要比有宠物既顾客,咁我地就坐室内。枱面有少少装饰,方便打卡。有他他mi座位,打卡feel ⬆️ 但唔适合著短裙仔女仕😅