2008-05-25
朋友约我去食这处的下午茶自助餐,所以之前即上这个网睇下先,见都有几位好强烈地称赞这处又平又好食。虽然我都知72元,唔慌有太名贵野食,但24/5食完后,真系79元(加一后)都赔给这食肆。食物选择好少,唔敢话有刺身,连寿司都好差,d饭好"淋"。热的食物只有小笼包、烧卖、卤水鸡翼(见到都唔想食)、香肠、焗吞拿鱼薯蓉,和一款类似无钖骨咁,一d好平价的食物,无款好d的热食,连可以饱肚的炒粉面饭都欠奉,又无菜。生果只有西瓜和木瓜,都有一d 饼仔 (唔系靓酒店蛋糕) ,汤又无,只有一煲有鱼肉的粥,行一次,已经无野吸引想食。唯一好少少的,有一款台湾牛肉面可供填肚(但面质都系好"淋",唔好食),但每碗只有两片牛肉供给 (我相信他不会俾一碗净牛肉过我吧)。我宁愿去一间普通餐厅食过好d 的午餐,79元都有找。