同朋友系铜锣湾番工,到3点左右放lunch所以想系附近揾间近近地嘅餐厅解决,大家倾过之后发现大家都好耐冇食吉野家,所以就决定系吉野家食个tea。朋友嗌左个牛肉米粉下午茶餐,餐厅会将米粉同埋牛肉分开装,米粉入面主要会有海苔同埋木鱼丝。汤底比较清淡,所以木鱼丝同海苔嘅重要性非常大,因为佢可以令汤底冇咁单调。牛肉量下午茶餐黎计都叫可以接受,如果好肚饿嘅朋友,我会建议可以叫平时多叫嘅牛肉饭会比较饱肚。而我就叫咗个牛肉乌冬下午茶餐,佢同米粉唔同,牛肉会直接放喺乌冬上面。另外乌冬亦都会有狮子狗同日式鱼蛋,比米粉会有更多嘅配料。汤底方面,乌冬汤底会比米粉浓郁,而且乌冬唔会煮得太耐而无咬口。牛肉就有正常水准,浓味而唔会太咸。下午茶餐黎计,30蚊左右可以叫到一个米粉或者乌冬,系打工仔之选!

牛肉就有正常水准,浓味而唔会太咸。