2022-07-16
早几日食完韩国餐,但因为太饱无食到炸鸡,一直都心挂挂,今日竟然俾我经过见到,今次咪走鸡啦😂🍗韩式甜辣年糕炸鸡 (半份 $108)太开心啦,炸鸡仲可以拼年糕,唔单只可以食炸鸡,仲可以食埋我嘅至爱年糕。烟韧嘅年糕只得几条,唔洗惊太多会食滞;呢个甜辣汁很浓味,亦够浓稠,鸡件轻易沾满,每啖入口都让味蕾开花。甜味令人垂涎;而辣度亦有点刺激(利申:本人不嗜辣的),非常滋味。 🍺啤酒 $30)韩剧教懂我的事: 吃炸鸡,一定要配啤酒。要赞餐厅,啤酒唔会提供冰块,但会提供冰杯,十分贴心,尝到冰冻啤酒,同时不会因冰块溶掉而影响啤酒味道。 🥗韩风石板炒野菜 ($78)有椰菜、洋葱、杂菌、翠玉瓜、灯笼椒,面层更洒上芝麻,上枱时已闻到很香,入口就觉得非常惹味,亦是一道很好的送酒菜。难怪每次经过都见到唔少人等位入坐,味道不错的韩式餐厅。如果人多,餐厅有唔少套餐提供,价钱几抵。
🍗韩式甜辣年糕炸鸡 (半份 $108)
🍺啤酒 $30)
🥗韩风石板炒野菜 ($78)