餐厅: 茶星人 (海港中心)
资讯:

🤭Ex-同事系要见嘅 知道湾仔近会展站开咗茶星人 💃🏻Happy Friday放工饮珍奶 😝好健康嘅联谊活动 呢间分店嘅位置出面就系海景🏙️ 店门外仲有两张枱可以坐低慢慢饮 打下卡 呢个位置拣得几唔错👍🏻 自从元朗分店冇咗之后 真系间唔中都会挂住🥺 希望佢地可以快啲回归返黎元朗开😛😚几个人叫咗五个款一齐Happy Share 全部都叫咗少甜少冰🤭💁🏻‍♀️火龙燕窝撞椰奶 $48 (500ml)✨呢个绝对系我地呢啲OL必选 😉火龙果可以抗氧 燕窝又可以养颜 椰奶都含好多纤维&维他命 😍超养颜健康之选 好多火龙果籽浮系个面 饮落去好香好浓嘅椰奶味道 加埋燕窝 口感味道非常丰富😋💁🏻‍♀️手工芋泥乌龙鲜奶 $38❤️呢个系店员极推 💜芋泥每日新鲜制造 🩷限量供应 🤩芋泥口感非常绵滑 呢个款可以拣奶茶或者鲜奶底 我就比较钟意鲜奶 芋泥配合鲜奶 超浓厚嘅味道 再有淡淡清香嘅乌龙茶味 我地几个饮完都觉得呢个好正😻 大推🙌🏻🙌🏻🙌🏻💁🏻‍♀️黑糖波霸厚芝奶 $38厚芝真系好厚🤤 见到个厚度确实觉得好有罪恶感 但好饮嘅野一定系要够邪恶😈 饮落去好钟意佢有一种唔知点形容嘅味道 系煮过嘅黑糖味? 🧐 少少似炭烧味?

💁🏻‍♀️火龙燕窝撞椰奶 $48 (500ml)

💁🏻‍♀️手工芋泥乌龙鲜奶 $38

💁🏻‍♀️黑糖波霸厚芝奶 $38
厚芝真系好厚🤤 见到个厚度确实觉得好有罪恶感 但好饮嘅野一定系要够邪恶😈 饮落去好钟意佢有一种唔知点形容嘅味道 系煮过嘅黑糖味? 🧐 少少似炭烧味? 几特别几好饮 而且珍珠大小同埋口感系我地一致认为刚刚好 不错不错👍🏻

💁🏻‍♀️爆柠芒果 $33
饮完几杯奶 已经饱饱地 嚟一杯爆柠芒果 清新解腻🤩 清香嘅爆柠味 再配合芒果嘅甜味&果肉 非常搭配 Happy Share几下饮完 正😋

💁🏻‍♀️Darling菠萝乳酸梳打 $30
上层系紫色 下层系黄色 颜色几特别 搅匀饮落口 🍋柠檬味道都几出 🍍菠萝再配乳酸梳打嘅刺激 唔同味道嘅层次 一次过可以系口腔感受晒 满足满足😍 呢杯都系一杯清新口味之选🩷

⭐️再次帮衬茶星人 再一次觉得佢地系一间绝对唔会令人失望嘅店😎 同埋价钱都非常合理👍🏻 所以又要再问 你地几时返嚟元朗? 🤣 哈哈🤪
火龙燕窝撞椰奶
Darling菠萝乳酸梳打