2019-10-24
朋友转新工,当然要聚下食返餐好既。呢间餐厅已经去过几次,无一次令我失望💋今次我地拣左伊势海老鉄板烧餐,介绍返伊势海老其实就系龙虾😛沙律好喜欢食呢个沙律,用上醋汁好fresh, 沙律菜好鲜甜,而且有十分健康既藜麦🤩汁煮白鳕鱼大厨厨艺超好,鱼肉滑啫啫😍而另一重点系块鱼皮!望住厨师反来反去,睇住佢变平变脆。果然,一咬落去,成块薯片咁,香脆无比,想encore多块添呀🤣海胆汁煮龙虾龙虾肉质够鲜兼爽口,个汁除左有海胆,店员亦介绍有龙虾膏,所以真系好浓好惹味🥰熊本県产A5和牛王和牛就系唔同啲,就算咁厚亦一点都唔靭😋 配上岩盐、wasabi等等不同既配料,做到每一啖和牛都有新鲜感👍🏻奶油白露笋个露笋好甜呀😻有种fresh既感觉,所以即使系奶油都唔会太腻和牛炒饭虽然已经好饱😂但个饭用上和牛炒,太香太惹味,结果都清左😀清酒鸡汤系好清甜既酒味,有种解腻既感觉,好饮🤗水果杯有几款甜品拣,我就拣水果杯,清清味蕾😁
今次我地拣左伊势海老鉄板烧餐,介绍返伊势海老其实就系龙虾😛
沙律
汁煮白鳕鱼
海胆汁煮龙虾
熊本県产A5和牛王
奶油白露笋
和牛炒饭
虽然已经好饱😂但个饭用上和牛炒,太香太惹味,结果都清左😀
清酒鸡汤
系好清甜既酒味,有种解腻既感觉,好饮🤗
水果杯
有几款甜品拣,我就拣水果杯,清清味蕾😁