2022-11-20 528 浏览
下午茶时段去试呢间餐厅,入到去话只有下午茶menu,得薄饼同salad同两款甜品,无其他野食。唔紧要啦,当试下就叫左Staff A落左薄饼同salad。之后想加个苹果金宝同2杯饮品,叫左staff B落单。比返张单我地时发现只有staff B既order,咁咪问返staff B,我地头先仲order左薄饼同salad,系咪漏左,如果漏左就加返。Update完返黎野饮又落错,再改。再发现甜品又错,要苹果金宝落左蛋糕,我地决定放弃改甜品,照食蛋糕啦。野食黎到,惊讶系细得可怜,食完仲肚饿过未食之前。饮品仲要落错枱,我地杯饮品落左其他枱,其他枱饮左,再同staff话黎错左,2个staff系个客面前你一言我一言话对错,呢d野系咪应该系你地返去再讨论?仲要少左杯饮品既客系你背面,即系我。快快手食完想走,比钱先知仲要自己执野。🤦🏼‍♀️餐厅装修系唔错的,但全个感觉差到一个点。1.下午茶得𠮶2,3样野食都要落错、落漏,全场就得4张枱,唔可以用新开张黎推卸责任,呢样系基本餐厅应该要做到嘅嘢2.无menu都算,要睇墙上既黑板menu,但字体系非常难睇得明,要咁写menu请先练得一手好字,至少要睇得明既字3.

快快手食完想走,比钱先知仲要自己执野。🤦🏼‍♀️

餐厅装修系唔错的,但全个感觉差到一个点。
3.食完嘢要自己执嘢都唔紧要,餐厅内没有明确嘅指引需要自行执,最后发现佢喺张收据上面有写咗一行细字,要自行去处理嘅话,餐厅里面都应该写得清楚

整个用餐过程非常不愉快,一间普通餐厅该有的服务都提供唔到,完全唔会再去