2010-05-16 9 浏览
妤少有一间餐厅可以令我忍唔住要上黎openrice「分享」下, 因为真系太差, 受到不礼貌对待, 今次真系忍无可忍呀!!!!首先黎碟炒饭, 点解唔系上沙律先呢?? 算, 唔紧要~~最得意系我地叫左$25@的烧羊扒x3, 佢黎左4份, 以为佢打错单, 由得佢啦, 咪食埋佢啰......又成晚无人加水再黎叫甜品, 问佢有咩甜品, 叫我地自己出去睇, 都算, 返埋位, 以为叫code实无死啦, 咁我就叫: 631, 632, 634 (我到宜家都非常清楚记得呢一组numbers!!!!!) 再简单d讲多次系落单的人听「即系1,2,4」。甜品到, 1, 2 对了, 但系黎左个3, 明明系叫4 ga ma, 我地就同落甜品的小姐讲无叫过黑森林。哗, 点知佢好有型咁转身走!!!!!!!!!叫返佢返转头啦, 佢拿走了黑森林, 一分钟不够的时间, 头先落单的姐姐仔就行过黎话我:「你头先唔系话1,2,3咩??」我又讲多次:「系1,2,4呀」(***帮我地落羊扒同cake的系同一个姐姐仔来的), 后来想食件葡挞, 叫一件, 又黎左3件。呢个时候, 寿星女忍唔住出声啦:点解你地今日成日落错单架?? 系咪请我

后来想食件葡挞, 叫一件, 又黎左3件。呢个时候, 寿星女忍唔住出声啦:点解你地今日成日落错单架?? 系咪请我地食呀??跟住呢位哥哥仔就好野啰:「你系咪食吖? 你地食得晒咪请你地食啰~~~」态度劲串!!!!!重要继续话「唔紧要架, 因为我地今晚卖唔晒都系"dum", 你地食咪请你地食啰~~~」啰黎啰去, 咩意思呀??

总之, 我地唔会再去啦!!!
2010-05-15
庆祝纪念