2024-03-15 838 浏览
今次夜晚去咗一间好耐冇嚟嘅餐厅🇹🇭,之前喺𠮶度都食咗好多次㗎喇。但系发现今次嚟嘅时候啲价钱好似加咗,仲要有少少离谱,环境舒服嘅,可能因为未到夏天所以都好凉好舒服嘅感觉,因为每次嚟都系坐玻璃室内位置都系假日嚟,隔离有个烧烤炉成日都漂啲烟出嚟都几过瘾㗎😊 。不过今次就选择坐喺🐘大象池边𠮶边。我哋首先嗌咗个 冬阴功虾汤,因为之前冇试过,又见到网上啲人赞过冬阴功(鲜甜)谂住今次嚟试下啦 点知一试 XX 太咸了。之后就嗌咗 泰式串烧 之前嚟食都听到微波炉叮!一声㗎啦,咁就冇为意,但系今次屋企人行上海鲜区嘅时候,发现佢哋的串烧似乎真系用微波炉加热,就即刻叫侍应退咗佢,咁侍应就同我哋讲其实佢哋已经同厨房沟通咗好多次㗎啦。咁我都冇咩好讲👎🏻仲要嗌生虾同埋焗农夫包配软壳蟹,不过生虾 ,应该就真系唔太新鲜,口感唔系爽口系滑晒晒,食完之后感觉唔系好舒服🤢。价钱仲要卖$199 认真唔值焗农夫包配软壳蟹,就OK几好食嘅🤤,算系正常嘅食物。总括而言,今次系呢间泰国餐厅的用餐体验 有啲起伏。食物方面有一啲问题,应该都唔会再有下一次。服务态度方面,希望餐厅能够改进食物的品质,并提供更符合餐厅的服务,咁就可以俾顾客提供

焗农夫包配软壳蟹,就OK几好食嘅🤤,算系正常嘅食物。

总括而言,今次系呢间泰国餐厅的用餐体验 有啲起伏。食物方面有一啲问题,应该都唔会再有下一次。服务态度方面,希望餐厅能够改进食物的品质,并提供更符合餐厅的服务,咁就可以俾顾客提供更好的用餐体验。