2017-11-24
難得放假,就同男人出去九龍灣MegaBox行吓IKEA ,見到竟然有茶木喎,之前食過去其他分店都感覺唔差,於是就同男人決定喺茶木食個午飯先再慢慢行街入去嘅時候已經接近兩點,間餐廳都開始清場,剩返幾台客唔算多人,但係竟然安排我哋兩個坐四人枱同人搭枱, 明明間餐廳都無客點解要搭枱?黑人問號都出咗嚟,實在忍唔住,我走返出去門面同個侍應講話,你哋咁多位其實係咪可以安排我地坐另一度鬆動d既地方呢?侍應帶住不屑同十分唔耐煩既咀臉同語氣,終於安排左我地去另一度坐。其實九龍灣好多食肆都係淨係做lunch呢一段時間,其餘時間都真係水靜河飛,如果係繁忙時間搭枱當然係必須嘅事,亦都係可以接受嘅事,但你而家得嗰幾台客,點解要啲客人坐得咁迫?同埋其實最後安排俾我坐嘅都係一張二人枱,我亦都唔係兩個人霸張四人枱來坐,我真係唔明點解會有咁嘅安排同咁既咀臉👇🏻👇🏻間餐廳真係大把位嫁,除咗呢邊佢仲有另一邊係吉嫁🤦🏻♀️餐牌枱上面有紙巾同牙籤提供,算係幾方便就手野飲個飯嘅質地水咗啲,感覺有啲似食糊仔但豬扒唔錯,炸得幾酥脆可口麵條質地爽口彈牙,湯底夠味,唔錯其實餐廳嘅食物只要唔太差唔太過分,我都已經覺得叫合格,畢竟搵食艱難,
餐牌
枱上面有紙巾同牙籤提供,算係幾方便就手
野飲
個飯嘅質地水咗啲,感覺有啲似食糊仔
但豬扒唔錯,炸得幾酥脆可口
麵條質地爽口彈牙,湯底夠味,唔錯
其實餐廳嘅食物只要唔太差唔太過分,我都已經覺得叫合格,畢竟搵食艱難,真係好少差評人。但係餐廳咁嘅服務咁既安排同咁既咀臉就算你嘢食好食到曉飛都好,我都唔會再返轉頭。