2016-10-22 316 浏览
叫佐个七成熟嘅西冷扒,点知泥佐个超厚嘅全熟扒,唔系讲笑…切开都有些少难度,摆落口嚼极都唔化,唯有叫侍应换佐佢,个男侍应得知情况后就话:『噢…熟得制牙,我帮你睇下。』于事行佐去厨房岀餐嘅窗口度托住旧扒嘅碟左研究右研究,又同厨房讲佐一轮再行番泥同我地讲换过碟比我地。过佐十分钟左右,换佐另一碟西冷扒,今次仲夸张,有少少比人玩嘅感觉,切开一旧,红色嘅肉,仲有血水渗岀泥(如图),再切开几旧,黑椒汁都染到有少少红,仲有阵腥味爆岀泥,点摆落口牙,见果男侍应态度麻麻地都唔想再揾佢,突登叫佐佢隔离嘅女侍应泥再换,女侍应拎走碟野,男侍应原本汁紧野都即刻跟埋去,佢地企系窗口度拎住碟野又倾佐一大轮,我地净系听到女侍应叫厨房叮熟d…最后系熟就熟佐d,但系肉质松散又粗糙,好唔新鲜。最后冇食几多就走,真心燥,唔识煎扒就唔好问人要几成熟喇,干脆直接问人要生定熟好过。搞到冇晒胃口,系咁换你都冇心机煮架喇,唔会再去呢间野贴钱买难受,晒钱又晒时间。
2016-10-21