2019-08-27 467 浏览
每次同朋友去食蚝,首选一定系蚝吧不过之前都系去tst诺士佛台分店食。但今次因为就朋友中环收工,就去左中环分店食。我同朋友叫左先一打生蚝,两个小食(蒜蓉包,反骨鸡翼)餐厅先上左小食比我地,系我地食紧小食期间再比生蚝我地。果一下都出奇左,点解唔系上生蚝先,因为平时都会先上生蚝,然后换餐具再上熟食,跟住同朋友唯有照食晒d熟食再食蚝。小食方面,反骨鸡翼系唔错,蒜蓉包就不过不失蚝就偏咸,不过都ok接受到。食完所有野,叫左两个甜品(心太软,焦糖布甸配雪糕) 我同朋友等左大约3个字,个侍应先走埋黎话整唔到焦糖布丁,因为火枪无gas,但佢转个头走黎又话有。等多大约3个字终于上甜品到上甜品,摆盘几靓,除左心太软同布甸之外,仲有三个泡芙,但无左个焦糖布甸配既雪糕。果刻心谂,唉等左咁耐拿拿临食埋甜品快d走算,唔搞咁多野。我先食个心太软,一整开,发现佢系无流心既,同味道较苦。然后再食埋个布甸,布甸上面既白糖未溶得晒,仲食到一粒粒砂糖。布甸既味道有阵水果味,比较难入口。两个甜品都食到火都黎,心太软既价钱系$98,布甸就系$88。咁既价钱食d咁既野真系好嬲。真系无下次!
每次同朋友去食蚝,首选一定系蚝吧
不过之前都系去tst诺士佛台分店食。

但今次因为就朋友中环收工,就去左中环分店食。

我同朋友叫左先一打生蚝,两个小食(蒜蓉包,反骨鸡翼)

餐厅先上左小食比我地,系我地食紧小食期间再比生蚝我地。

果一下都出奇左,点解唔系上生蚝先,

小食方面,反骨鸡翼系唔错,蒜蓉包就不过不失
蚝就偏咸,不过都ok接受到。

食完所有野,叫左两个甜品(心太软,焦糖布甸配雪糕)

等多大约3个字终于上甜品

果刻心谂,唉等左咁耐拿拿临食埋甜品快d走算,唔搞咁多野。

我先食个心太软,一整开,发现佢系无流心既,同味道较苦。

咁既价钱食d咁既野真系好嬲。
真系无下次!