2022-04-03
呢间cafe我谂唔洗我介绍大家都知,系观塘近两年好出名嘅cafe🤤🤤食物水准真系高,而且环境非常舒服,意粉同all day breakfast仲有甜品都好好食又好打卡able🫰🏻🥙🍝🥘🍪🥧🥪🧈今次已经系第3/4刷,之前疫情停开嘅时候摸门钉🥲🥲食完lunch就好想食甜品,对呢度嘅tiramisu念念不忘,所以就过黎食🥹🥹意大利芝士熔岩($98)依然高质又啱打卡,对比之下西班牙肉桂条($48)略显失色,但系依然好食👍🏻:tiramisu打卡able就唔洗讲,香浓奶味同略微苦涩嘅咖啡粉非常夹,唔会太甜或太苦,相映生辉🤤🤤肉桂条非常浓郁肉桂味,外脆内软,而且香港唔多地方有得食肉桂条,一试无妨🙆🏻♀️之前食过all day breakfast(~$80),大虾意粉(~$110)仲有好fancy嘅饮品(~$48)都非常唔错,系行浓味奶味路线👎🏻:因为系人气cafe,所以要有心理准备排队排好耐(我呢次星期六下午排咗一个钟…🥲),而且价钱相对贵d💸系一间朋友聚会、情侣约会、甚至专门过嚟食嘢都唔错嘅餐厅😉😉如果我唔系住𠮶边,都会为咗去专门去一次观塘,但系要有心理准备真系排~好~耐~