2021-02-20
一间比较神奇的餐厅。神奇行为:1. 店员邀请四人入去前话要分2张枱,入到去先见到座位只得一张二人枱一张吧枱,中间仲要相隔一米, 跟住就问店员, 店员先主动同我地讲, 餐厅没有加入政府嘅抗疫措施,所以只可二人一张枱,咁都唔紧要,但系你见我地四个人,点解唔喺入店之前同我地讲清楚,你哋嘅枱系会分开比较远嘅距离?2. 呢间铺头嘅特色, 最低消费系每个人叫一个主菜,饮品唔计。 真系黑人问号 ,唔系应该系客人入店舖前解释一次咩? 正常其他嘅店舖, 每个人最低消费应该一杯饮品就已经ok, 点解佢最低消费系要一个主菜?3. 食物方面, 唔算太差, 但都唔算太好。 可能我比较挑食,所以就唔评价。4.跟住,有一pair 人迟过我地入去,但佢地等人地order 晒野食比晒钱,之后先话 「因为我地赶住收档,杯野饮比你地外卖拎走ok 吗? 」真系惨,要人地消费完先讲要转外卖,试问要带住口罩,又点可以系街饮呀。
神奇行为: