2016-12-03 1334 浏览
寻晚同朋友食生日饭,见到呢间环境靓靓就拣咗呢间。前一晚已经打电话去问,话冇得甜品写字同蜡烛要我自己准备,咁都冇问题,我自己带蜡烛去。上到去,好少客,得个10个客人左右。点餐畀钱个时同个收钱嘅店员姐姐讲话麻烦上甜品个时帮我点蜡烛,跟住就亲手交咗两支蜡烛畀佢,佢都话冇问题,但态度冷淡。食完主餐到上甜品,个店员拎住个雪山多士过嚟竟然系冇点蜡烛。。。(我只蜡烛呢?!😱)我当时呆咗,我冇出声,因为原本谂住畀个惊喜我朋友,点知系得我有惊,我抑都冇嘈佢,唔想破坏当时气氛。其他店员d态度都唔错,但收钱个店员就。。。🌝原本想畀个小小惊喜我个好朋友庆祝生日。选择咗呢间cafe系我唔好彩。。。食物一般,个茶渍饭唔好食,个汤超级少,一个小壶装住唔够两个人份量,需要再添加都唔够,整到似粥咁。d汤又唔够热,成个系冻嘅。。。系得个番薯同蒸蛋好食!我朋友都话呢间d价钱太贵,与食物质素唔符合。雪山多士就一般。最好饮系杯樱花梅子soda!

上到去,好少客,得个10个客人左右。

其他店员d态度都唔错,但收钱个店员就。。。🌝

原本想畀个小小惊喜我个好朋友庆祝生日。
选择咗呢间cafe系我唔好彩。。。

需要再添加都唔够,整到似粥咁。
d汤又唔够热,成个系冻嘅。。。

系得个番薯同蒸蛋好食!
我朋友都话呢间d价钱太贵,与食物质素唔符合。
茶渍饭
雪山多士就一般。
雪山多士
最好饮系杯樱花梅子soda!
樱花梅子soda
2016-12-02