2018-09-22
见泰写意位置自成一角,感觉好舒服,所以专诚去一次试下一入去已经完全打破写意呢个感觉,可能楼底矮,八成满坐感觉劲嘈,嘈过街市我两个人叫咗三样嘢,一杯嘢饮1. 泰式咸鱼炒饭 有咸香味,够浓味,但啲鸡肉有阵雪味2. 马拉盏炒通菜 香口菜嫩,同出面食嘅差唔多3. 海南鸡半只 抱歉,因为等到无胃口,所以不予置评由落单到食晒头两样都未见只海南鸡(超过半个钟),于是问问侍应系咪漏单,想取消唔要,侍应好大声咁话海南鸡好多功夫,要蒸15分钟(?!),我哋反问落单时间,就话查唔到,但就不停话只鸡有落单同整紧(未入厨房睇),之后就入咗厨房五分钟左右就拎碟鸡出嚟!虽然我好少见海南鸡热辣辣,但见佢话要蒸十五分钟,梗系要见识下系咪有热辣辣嘅海南鸡,但只鸡冻嘅!!!垫底嘅菜芯都系冻嘅!!其实系合理,但对侍应嘅前言不对语已经极度不服气!我唔会再去下次
我两个人叫咗三样嘢,一杯嘢饮
1. 泰式咸鱼炒饭
有咸香味,够浓味,但啲鸡肉有阵雪味
2. 马拉盏炒通菜
香口菜嫩,同出面食嘅差唔多
3. 海南鸡半只
抱歉,因为等到无胃口,所以不予置评