2018-12-11 529 浏览
确罐虾(Kob Khun Ha),又系我地食野唔抹嘴嘅拉拉屎战队。话说,我地上次食完「成记牛丸」,大家都唔够饱,所以就去咗旁边一间新开嘅珍珠奶茶舖---享茶 Enjoy Time屎女人(黄)战士:我杯绿茶多多。茶无茶味,益力多无益力多味,成杯野好似水咁。绿茶只系用劣质茶包冲出黎,结果一D 味都无。虽然服务态度几好,地方又装修得几靓,有位可以坐同打卡,又主动俾我地用同一价钱(+$4)加3色珍珠(白玉、琥珀、黑糖珍珠),但都系第一次饮咁难饮嘅台式饮品。3/10分。屎DUM(黑)战士:我杯混珠厚鲜奶就无咩特别,只系珍珠加咗奶,唔甜。而且因为有CREAM,所以饮完几饱。其实整体黎讲唔难饮嘅,但系唔甜啰, 7/10分啦。屎花(蓝)战士:杯芝士奶盖四季春+混珠就令人失望啦!茶就似系用茶包冲出黎咁,无咩味,超淡。而且唔知点解,成杯系混唔埋,珠还珠,茶还茶,芝士奶盖还芝士奶盖,点搅拌都无用。至于混珠,只有黑糖珍珠有比较明显分别,其余两款都差唔多口感,属中规中矩。最重要嘅系,已经无饮哂杯野,但我饮完都想呕。我估可能用咗D 劣质奶精。我今次俾5/10分,强调:D个分只系俾D 珍珠,一定唔会有下次。拉拉屎战

绿茶多多+混珠

混珠厚鲜奶

芝士奶盖四季春+混珠

拉拉屎战队CONCLUSION:白玉系白色的珍珠,无味。琥珀珍珠系浅啡色珍珠,声称会烟韧D,无味。野饮,无咩味。竟然食落最有味、最烟韧都系黑糖珍珠。如果大家想玩大惩罚嘅,不妨黎买杯珍珠奶茶啦!
2018-12-07
混珠厚鲜奶