2023-08-10 124 浏览
Mirror和Error成员系香港开咗不少餐厅身为热血镜粉嘅同事 都试过陪朋友去食饭+打卡呢间系旺角开嘅楼上泰国菜 就系由Mirror嘅Lokman Alton 和 Error嘅 阿Dee 合开嘅餐厅本身抱住无口期待嘅心情去食但食完之后觉得都还不错而且食物唔算贵 几迎合到大众化嘅喜好本身都钟意食泰国野 佢嘅选择唔算非常多但都有哂大路会想食嘅菜色 肉类/海鲜都有几种配搭🥢黄金虾饼👉🏻虾饼外层炸皮唔厚又好香脆 内层有咬口亦都食到虾肉 盛盘无咩油亦都无咩油腻感 系好食嘅🥢生菜包👉🏻生菜包嘅配料都几辣而且特别 炸秋葵咁样整好食 原条脆卜卜 有啲人怕佢本身淋patpat嘅口感都可能会改观🥢泰式青咖喱鸡👉🏻首先 照旧系有三款咖喱选择 然后无谂过会咁大份嘅咖喱鸡 系有三只巨型鸡髀 真系好抵食 👉🏻十分推荐加配薄饼 新鲜出炉热辣辣之外 仲好松软烟韧 点咖喱食一流🍹泰式奶茶👉🏻呢到嘅泰奶都好饮又正宗 甜度迎合番香港人口味 香得黎唔会甜到漏🍹椰青👉🏻无谂到个椰青咁大 里面满哂椰青水 清甜消暑透心凉
Mirror和Error成员系香港开咗不少餐厅
身为热血镜粉嘅同事 都试过陪朋友去食饭+打卡