2019-11-17 976 浏览
已经唔止一次途经春园街呢一间门口当面唔大嘅铺头,呢间奶茶专门店,擦身而过,通常我见门口都系好窄嘅走廊内企满人,等外卖或者系甚至乎叹紧杯茶。 直至上个礼拜,响2:00 经过呢度,只有半个时间系lunch嘅我哋.。唯有拣一间快靓正,咁岩有人少咗啲真好,冇乜装修等感觉冇啲旧茶餐厅𠮶种污糟邋遢咁,几骨子,,但入到系招呼几OK,因为听得出问你哋「想食乜?呢度自己买飞㖞!」都系好清楚指示,热诚嘅招呼。之前外卖买个几次,试杯奶茶,知OK, 今次食埋个「暗然销魂」叉烧饭加个沙嗲牛蛋治,份量唔细我哋三人share,叉烧份量都好够,同埋唔太肥,但系肉质几香浓,蜜汁啱啱好,D饭亦都唔错口感,不会太冧,几好!另外个同事唔钟意食面包嘅,都觉得个沙嗲蛋牛治,外面个白方包,面包好新鲜好松软,虽然唔系焊底,但系松软嘅感觉补救返,另外最重要系个唔会好似冇响深水埗够茶餐厅的牛治好油腻,相反呢个系食落去唔会觉得一口油,有肉味,亦不太咸。外卖奶茶系次次口感,奶感,差不多一百%一样。但建议都系现场饮,温度口感争好远,始终现场𠮶种热力:系会将杯奶茶发挥淋漓尽致D!
奶茶
2019-11-14