2018-10-01 489 浏览
男友超级喜欢食全牛火锅,所以我地久唔久都会返深圳食,始终香港好少choice但系前一晚我search到元朗有泥间餐厅,所以决定来试下餐厅5点开门,我地准试到达,由于事先订左位,所以直接入座。唔好以为5点泥个时间会少人呀,就我地所见,餐厅都坐左8成架,可能因为餐厅19:15前结账有88折啦餐厅系用IPAD点餐,清楚易明,仲有我最钟意每个客人既垫台纸都有写清楚唔同部位既牛肉要放几耐,超级正!我地点左牛骨汤底,清得来又有味!除左有唔同部位牛肉外,泥到有男友最喜欢的胸口膀(大陆叫胸口油),我地叫左4碟呀牛肉好好味,另外我地点左油麦菜,紫菜卷同牛肉饺子~麻辣牛肉饺子太辣,我地觉得麻麻餐厅限时1.5小时用餐,我地两个人刚刚好员工都几友善,环境都企理,价钱(未折扣前)系大陆的约两倍。我同男友都话,有折扣的话当然泥到好过返大陆食啦
但系前一晚我search到元朗有泥间餐厅,所以决定来试下

餐厅5点开门,我地准试到达,由于事先订左位,所以直接入座。

我地点左牛骨汤底,清得来又有味!
牛肉好好味,另外我地点左油麦菜,紫菜卷同牛肉饺子~
麻辣牛肉饺子太辣,我地觉得麻麻

餐厅限时1.5小时用餐,我地两个人刚刚好

2018-09-30