自从食过Pici嘅意粉 真系唔会再帮衬第二间🍝 餐厅入面有啲位置系可以望哂厨房入面👍🏻可以见到员工搓面团 放入压面条机整面条🫶🏻坚系手工制嘅一啲都唔马虎求其👍🏻餐厅亦会推出好多新奇有趣又好食嘅意粉😋又不时有新menu👍🏻 每次帮衬都会带住期待嘅心情❤️Pici有出Tasting Menu💰2个人可以叫2个starters 3款意粉 同2份甜品🍨每人$290💰适合想试多啲或者有选择困难症嘅朋友❤️今次系食餐便饭所以就冇叫tasting menu🙈🍝拿玻里式澳洲M6和牛牛腩白酒洋葱酱手卷贝壳粉,熟成芝士🧀️呢个意粉认真超!好!味!😋 期间限定嘅menu 黎嘅,,不过好似已经完左🥲个酱汁嘅牛肉味好浓郁☺️因为有白汁同洋葱所以又令到件事唔会太漏🙌🏻 啲牛腩超嫩滑😉人生第一次食手卷贝壳粉😍一试爱上❤️呢种意粉坑纹多而且向内卷住 所以好挂汁🍝意粉嘅口感烟烟韧韧 真正嘅意粉应该系咁🫶🏻🍝蟹肉海鲜浓汁黑细面🦀每一种意粉都会有焕然一新嘅感觉😉因为其他餐厅系食唔到咁多种唔同味道/质感嘅意粉😉今次哩个意粉粗幼形状有啲似中式担担面咁,不过口感就系爽滑弹牙嘅🤣 酱汁充满住一丝丝嘅蟹肉🦀海鲜味重🫶🏻 香草同蕃茄嘅调味令酱汁
自从食过Pici嘅意粉 真系唔会再帮衬第二间🍝
又不时有新menu👍🏻 每次帮衬都会带住期待嘅心情❤️

适合想试多啲或者有选择困难症嘅朋友❤️
今次系食餐便饭所以就冇叫tasting menu🙈

呢个意粉认真超!好!味!😋
期间限定嘅menu 黎嘅,,不过好似已经完左🥲
人生第一次食手卷贝壳粉😍一试爱上❤️
呢种意粉坑纹多而且向内卷住 所以好挂汁🍝
意粉嘅口感烟烟韧韧 真正嘅意粉应该系咁🫶🏻

🍝蟹肉海鲜浓汁黑细面🦀
今次哩个意粉粗幼形状有啲似中式担担面咁,不过口感就系爽滑弹牙嘅🤣 酱汁充满住一丝丝嘅蟹肉🦀海鲜味重🫶🏻 香草同蕃茄嘅调味令酱汁更有层次👍🏻

🍹Italian Passion🇮🇹
系原个非常吸睛嘅热情果呀❤️ 唔系净系得糖浆整出黎😋 将啲果肉刮埋落杯梳打入面🙌🏻 酸酸甜甜又有天然果味☺️ 配上意粉不错呀🫶🏻

后记🙌🏻
Pici 都算系我常去嘅餐厅🫶🏻 平时最钟意叫嘅意粉其实系千层面🥹千层面整得好食都唔容易, 因为千层面焗嘅时间长, 而且系一层肉酱一层意粉咁层层叠上去,所以个意粉好容易吸得太多酱,坊间大多千层面都会好冧好冇口感😅但系pici嘅手工意粉控制得好好,千层面依然保持到烟韧嘅口感,亦唔会食到成口面糊咁, 非常夹芝士同肉酱呢啲比较漏嘅材料😉 诚意推介😗开到周围都系分店一定有佢成功嘅原因☺️ 大家都试下喇🤣食过佢啲意粉返唔到转头😋