2021-04-21
好耐冇入过西贡,于是假期揸车入去闲逛吓食吓嘢。去到门口已经好多人等紧位,仲话要等45分钟到😨!! 但好想试佢个多士,所以系附近行吓影吓相📸hea吓就返过去睇吓有位未。话都冇咁快~就可以入座啦!! Weekend都要等位等一阵。建议一到西贡先拎飞排队都系附近行吓👍🏻店舖面积唔算大,约7-8枱客人,枱与枱之间有足够距离唔会逼埋一齐,细细地café感觉好warm💛💛💛而且店舖同时有卖自家制果jam🍯!入座时店员好细心,提供口罩袋。但好彩有自备口罩套,唔再造更多浪费。-🔸果酱九宫格多士 $49好松软嘅面包,烘到外脆内软🍞上碟暖暖的,即使慢慢食都仲keep住脆脆面包皮&松软嘅面包仲可以一次过试到九款自家制果Jam❗️一啖一款果Jam。食完岩心水仲可以买埋返屋企日日食!❣️最钟意玫瑰苹果🍎 & 丁香香橙🍊果Jam唔会太甜太腻,斋食一个人食哂都冇问题💯🔸Classic All Day Breakfast $797款食材包括Croissant、磨菇 🍄 、鸡肉肠、茄汁豆、煎蕃茄🍅、炒蛋🥚、Bacon🥓,再配一款果Jam!超饱😋牛角包同样内脆外软,夹块Bacon 都好夹!男朋友拣咗配🥭芒果果酱,用牛角包配芒
🔸果酱九宫格多士 $49
好松软嘅面包,烘到外脆内软🍞上碟暖暖的,
即使慢慢食都仲keep住脆脆面包皮&松软嘅面包
❣️最钟意玫瑰苹果🍎 & 丁香香橙🍊
果Jam唔会太甜太腻,斋食一个人食哂都冇问题💯
超饱😋牛角包同样内脆外软,夹块Bacon 都好夹!男朋友拣咗配🥭芒果果酱,用牛角包配芒果果酱几好食!
🔸特制果酱梳打 $38
一人一杯果酱梳打,拣咗丁香香橙🍊同热带风情🌻
虽然只系果酱+梳打,但几有特色👍意想不到几Match。
不过记得搅多几下,溶咁D果酱均匀每一啖,最尾个几啖先唔会太甜😂
环境:小小Cafe但唔会坐得好逼。西贡铺较旧,但墙上一张又一张memo纸💛系最warm嘅感觉
食物:多士真系惊喜🍞一直以为要系日本先食到咁松软嘅面包!满足😋
服务:除咗为客人提供口罩套,店员见你点咗多士试咗九款果酱,会提议果酱梳打及其他食物拣其他Jam。店员都好nice~