2017-03-29 2205 浏览
红磡有蟹粥食,唔洗去澳门啦!有人带路痴去揾食的确唔同,捐窿捐啦都唔洗怕荡失路,有人话呢间蟹粥好味㖞,我又上网睇下食评啦,大致都系话好食嘅,去到见到店仔细细,极有怀旧大排档格局,圆台、胶櫈,冇咩装修,老店一间。二人前食唔到大锅,叫个细嘅够哂两人食啦,煲仔滚住上,热辣辣,天气冻走黎食暖下身都几好,夏天就可以有点热,因为冇咩冷气㗎咋。地踎食蟹粥,2人份量只蟹偏细,尚算多膏 & 新鲜呀!个粥底都煲好棉,轻轻食到有少少腐竹味,但我唔肯定有冇,系有味精嘅,食完会口喝嘅(笑)另外叫左蒜蓉蒸蚬,细细只ok鲜的,因为系蒸嘅关系,每只蚬粒肉都仲健在,唔会被炒到飞甩哂,咸咸的盐水味,加上蒸蓉,系口臭之极品,不过几只有沙,呢个都几难避免(笑)一不做,二不休,横掂口臭就叫多个蒜蓉蒸蛏子,买5送1啊,umm...我又唔觉佢系好新鲜㖞,亦唔系厚肉果种,不过价钱唔系贵就不得要求咁多啦!整体系ok嘅,又未去到神级咁好味,以咁嘅价钱算系唔错啦!大家可以去试下啊!