1K
2017-04-30 2138 浏览
作为新界西,黎筲箕湾嘅机会唔多,上次咁啱黎到东大街,本来都好想一试咁有名嘅鸡蛋仔,可惜当日超多人排队,只好放弃。复活节假相约朋友行下山,早餐选择左安利,劲好彩,唔知系咪时间早,唔洗排队明明食饱哂,谂住难得黎到呢边,都去睇睇低调高手咩环境,果然系早起的鸟儿有虫吃,居然唔洗排队,开心死!人气甚高,平日不乏人龙,店内配有电子屏幕,方便叫号,口味唔变,经营点都要变要进步。而家鸡蛋仔花款、口味多不胜数,低调高手只供应鸡蛋仔、格仔饼,依然咁好生意。定价 $17/底,买两底 $32,平1蚊,索价都唔算过份。唔好再提旧屎几钱底喇,呢类小食只有愈黎愈贵。正宗鸡蛋仔 $17写到明使用美国品牌无铝泡打粉,客人食得更安心。鸡蛋仔即叫即做,落单后大概等左10分钟,新鲜热辣,为免影响味道,相机食先要快。粒粒都好完整,几靓仔,不过轻轻掂一下已经散左一忽,证明真系脆到冇朋友鸡蛋仔带明显牛油香,食落烟韧,蛋味较淡,略为失色,但能够做到外脆内软都相当唔容易!佢地嘅蛋浆并非填满,所以既实在,又唔会好似食紧蛋糕。整体都冇令我失望呢!特别系唔洗排队下能够食到,点都加少少分。要我排上几十底,免了。暂时未谂到有一样野令我觉得要排好

正宗鸡蛋仔 $17
写到明使用美国品牌无铝泡打粉,客人食得更安心。
正宗鸡蛋仔
佢地嘅蛋浆并非填满,所以既实在,又唔会好似食紧蛋糕。
正宗鸡蛋仔
整体都冇令我失望呢!
特别系唔洗排队下能够食到,点都加少少分。要我排上几十底,免了。暂时未谂到有一样野令我觉得要排好耐队都要食的。
经过又唔洗点排嘅,真系要试下。
2017-04-14