店舖内的装修好似车站,周围都有台湾地方名的标贴,忽然好似去左台湾一样👍🏻👍🏻台湾美食,当然唔少得各款小食,盐酥鸡同鱿鱼须都好好味,附有不同的味粉随便落,可以试到不同口味,好有趣。个人觉得香辣味最能提升鸡同鱿鱼既鲜味。醉三小,一次过可以满足三个愿望,有醉鸡、醉鸭舌、醉猪手。起初食,觉得啲味有啲淡,食落,酒味越来越浓,好味!唔会只系一味的味精。卤大肠,肠唔会太肥,汁唔系太浓,对于怕味精的我,非常适合😋叹完小食,系时候食正餐,叫左两款台湾面同一份咖哩。红烧三宝面,有筋、腩、肚又系一碗满足三个愿望,最适合我呢类贪心既人。牛腩大大块,牛筋、肚都松,易入口,配粗面同卤味,入哂味,好好食。至于半筋半腩面,味道差唔多,不过就超多肉,大男人食一碗都已经够饱。咖哩牛腩,配上奶味浓一点的咖哩汁,斟手抓饼食,感觉不会太饱,因为又系大大块牛腩,绝对唔会食唔饱。最后,配埋朱古力珍珠同热胚芽珍珠奶茶,唔太浓,夜饮都唔惊瞓唔著。👍🏻

卤大肠,肠唔会太肥,汁唔系太浓,对于怕味精的我,非常适合😋

2019-04-04
  • 台湾盐酥鸡