2013-07-18 303 浏览
之前同朋友仔外食聚会, 拣左去食粥, 可能你地会问点解食粥啊, 够饱咩?其实系咁既...我地其中一位岩岩koo左牙, 食唔到d咩, 咪走去食粥啰。iSquare入面有间誉居, 除左粥, 仲有炒粉面饭, 同埋烧味饭添架。今次我地都食得好清淡, 有手撕鸡, 估唔到佢有几条鸡丝咁多, 西芹多过鸡, 咩料啊,有少少揾笨feel啰, 而且d鸡丝仲有d鞋添, 麻麻地啊。皮蛋子姜, 皮蛋ok吖, 子姜争d啊, 够辣但姜好林, 如果爽口返d就好啦。花胶海螺粥, 又一揾笨之作, 我地揾左好耐先见到dd花胶, 收过百蚊一碗, 居然得咁少少花胶,唔系话要有好多花胶, 不过真系少得可怜吖嘛, 个粥底好淡, 唔好味。竹笙鸡粥, 呢个正常d啦, 竹笙份量ok, 鸡够滑, 粥底够味, 唔会好稀咁,呢个可以番兜既, 唔错啦。干烧e面, 呢碟野炒得几好, 唔会少到变糊仔or 好油腻, 好味。咩咩粉饭, 唔记得咩名添, 不过都炒得几干身, 唔油腻啊, 点解炒粉面饭好似好过粥类呢。咸肉稯, 不过不失啦, 唔系好好味, 又唔系唔好味, 食粥硬系好似要有稯咁啰 (笑)。油条, 又系因为食粥要有油条, 普通油条是也, 但都kee
油条, 又系因为食粥要有油条, 普通油条是也, 但都keep得脆, 唔系林pat pat既。

题外话/补充资料: isquare入面揾食唔难, 眼见好几间餐厅都唔多人, 誉居算坐得舒服唔太嘈, 仲冇话想赶你走, 可能冇咩人等位啦 xdddd
2013-06-05