2007-10-25
上2个礼拜~同男朋友+佢妈咪系附近朋友屋企整完野~就去左呢度食野~一直都听过人讲几正~不过一直都未有机会试~一行3人~8点几去到~啱啱好枱唔洗等~叫左auntie话云ton面正~就叫左碗~我就叫左碗,"虾子艇仔粥"~再叫左个椒盐墨鱼~同介兰炒墨鱼~2碟都系墨鱼~哈哈~<云ton面> $16: 果然好食~云ton足料,够大粒~d虾都爽~d面就好弹牙~唔会"林bad bad"~ 最后再ENCORE左多一碗~<虾子艇仔粥>$18 : 加左虾子真系好香!d料又足..鱼片, 肉丸大大旧~食晒d粥都重有料剩~有d唔成比例呢~XD<椒盐墨鱼> $48 : 又系大大旧, 炸得劲香脆~男朋友话佢个粉浆做得好好㖞..<介兰炒墨鱼> $48 : 男朋友既最爱=介兰! 相反我就唔系好0好! 不过都食左唔少~因为真系炒得好香~<炸蚬介鲮鱼球> $20 : D鱼肉足料,每个球都好结实~加埋个汁一流~不过食多2旧就开始觉得有D"济"! 加埋2罐可乐~埋单AROUND 178蚊~都叫几抵食~因为佢D野真系好大碟~又够获气~男朋友最钟
就去左呢度食野~一直都听过人讲几正~
不过一直都未有机会试~
一行3人~8点几去到~啱啱好枱唔洗等~
叫左auntie话云ton面正~就叫左碗~
我就叫左碗,"虾子艇仔粥"~
再叫左个椒盐墨鱼~同介兰炒墨鱼~
2碟都系墨鱼~哈哈~
食晒d粥都重有料剩~有d唔成比例呢~XD
加埋2罐可乐~埋单AROUND 178蚊~
都叫几抵食~因为佢D野真系好大碟~又够获气~男朋友最钟意~
下次我都会再去~