2008-12-07 25 浏览
今日心血来潮想食钦记鱼旦粉,其实星期六,日唔主张去食,因为会细碗啲一去到大堆人,所以我一定系外卖,早餐连午餐,把心一横,阿姐:「鸳鸯加底厚皮!」,前排开始,钦记又做咗一啲为外卖客好,但唔环保嘅举动,就系面还面,汤还汤,每一个碗收你一蚊,搞到一碗粉要$21,实在有点过份,最搞笑就系普通又系用呢个size碗,我加底又系呢个size碗,咁即系点呀?返到屋企打开碗粉,根本你冇可能将碗汤倒晒入去碗粉到,我又要揾只大啲嘅碗去将呢两碗嘢合拼,又要洗碗,食外卖就系唔方便快捷啫,真多余!讲返食物,今日嘅鱼旦唔错,颇弹牙,面系用熟面,渌得冇过林,好味。其实成日睇杂志都有提及呢间鱼旦粉,我由细食到大,由临时街市,食到依家呢个豪华街市,其实论服务真系冇杂志所讲嘅寸到极点,短短三、四分钟,见到落单嘅阿姐对每个客都系极有礼貌,多谢前,多谢后,客客气气,比外卖我时仲讲:「小心呀,阿妹,多谢!」唔知道点解本杂志次次都话人寸,我谂...写稿果位人兄对礼貌有极高要求吧

$21 (早餐)