2019-04-17 1563 浏览
星期六收工走左去佐敦周围行,行行下发现有间糕品店有人排队,又见佢post某个节目中播出,心谂应该好野先有人排。因为当日都快6点,好多糕品都已经沽清所以买了一条芝麻卷,一条黄色的(好似马蹄卷),两件 眉豆糕同1件红豆糕。我地一致应为芝麻卷最好食。©芝麻卷好香黑芝麻味,好似食左好多芝麻落肚,口,感烟烟靭靭,唔甜,老人家应该会喜欢。®相反黄色的(好似马蹄卷)同芝麻卷相比食唔出系什么味道,只有甜味同烟烟靭靭口感,比芝麻卷甜了 一点点我个仔比软喜欢红豆糕,因为d豆比较沐淋同有起沙,眉豆比较硬了少少,眉豆糕有少少是爽口感。其实这间糕点d糕应该唔会太甜,同埋口感是烟烟靭靭,唔会系好爽口或是好似啫喱的口感。下次经过可以再买一d比 爷爷嫲嫲去试。*佢可以打电话预订糕点
®相反黄色的(好似马蹄卷)同芝麻卷相比
*佢可以打电话预订糕点
芝麻卷
2019-04-13
5 分钟 (外卖自取)
芝麻卷