刚刚过去既星期六,有一场百年难得一遇既大型黑色暴雨,不过book左银矿湾酒店,同女朋友住3日2夜,所以照去,至于三餐,系OPENRICE揾几间有几高评分既食店,其中一间系德仔记,好评多多,第一晚我地就去试下。我地叫左人人地话好好食既豉椒炒蚬,搭椒盐鲜鱿,加咕噜班块。炒蚬真系炒得好入味,好好食,各位冇介绍错,食得过!鲜鱿都好好食,外脆内爽,唔会痴牙,都食得过!唯独班块就非常差,原因系D鱼有阵沆渠水味,我唔知系大雨失收,定佢自身水质有问题,其实D鱼就系要炸过先至打芡兜乱,而炸过之后,鱼汁会被锁住系炸浆入面,所以鱼本身好唔好,一食就会知,因此我肯定佢D班块唔得!加多,埋单HK$182,系我三日入面食得最贵既一餐。可能天雨影响,非常闷热,系就系对住个海,但都系俾唔到我任何一种享受,冇防蚊措施。唯一可以系「环境」一项加分,就只有我最钟意既猫,我地黎左 食送 冇几耐,就有两只猫走埋黎系你身边左穿右插,几得意。

我地叫左人人地话好好食既豉椒炒蚬,搭椒盐鲜鱿,加咕噜班块。
炒蚬真系炒得好入味,好好食,各位冇介绍错,食得过!

鲜鱿都好好食,外脆内爽,唔会痴牙,都食得过!

加多
,埋单HK$182,系我三日入面食得最贵既一餐。
证实系全梅窝最好食既炒蚬
证实系全梅窝最好食既炒蚬