2025-01-27 267 浏览
以前食过西湾河合时觉得都几好食,所以谂住今年团年饭过嚟食,屋企人已经提早咗好多亲身过嚟book位,点知今日去到一场空。Book咗今日6:00 ,屋企人喺预约时间早Doo Doo已经到咗,我就六点去到发现未入座以为未准备好。点知一位女职员话揾唔到我哋嘅Booking,但系明明张纸上面写住我哋个名6:00三位写埋枱号,但系我哋𠮶张枱最后变咗系一张六人以上嘅枱已经有其他人坐住咗跟住个女职员走去同个阿叔沟通,因为佢哋系喺间房好细声讲开头听唔到佢哋讲乜,到我跟埋去询问嘅时候𠮶个阿叔话打过俾我哋冇人听所以以为我哋唔嚟就取消咗,我哋系冇收到任何电话,所以觉得不合理,跟住佢检查另一本簿嘅纪录,佢系将我屋企人嘅电话写错咗所以点解冇人接听。我哋劲嬲,佢哋见我哋嘈所以想喺两张枱中间用一张人哋爱嚟上菜嘅枱安抚我哋,但系𠮶张枱根本唔可能坐到三个人,非常印度嘅做法,另外呢个阿叔嘅态度非常之差,开头完全系正眼都唔望我哋逃避我哋,系我哋喺度嘈好耐佢先至好求其讲句唔好意思就算跟住我话要同经理讲,点知呢个阿叔就系经理,屋企人因为都好嬲同埋亦都肚饿,我哋决定即刻去揾其他地方食后尾我哋走之后有一位女士追出嚟同我哋了解,佢话佢

后尾我哋走之后有一位女士追出嚟同我哋了解,佢话佢系帮老板做嘢既,我同佢讲咗个情况,亦都觉得最不满首先系我哋book枱嘅时候,冇人讲明话如果打嚟同我哋reconfirm冇人听就会取消我哋嘅预约,一般餐厅正常做法都系会留枱15分钟,真系客入唔到就先至自动取消啫,佢呢个经理嘅做法完全唔合理(我心目中怀疑佢根本就觉得我哋人数太少,所以想取消我哋比张枱一啲人数多嘅客人)

呢位女士就态度好好多道歉之余话会同老板跟进嘅,但我都觉得应该要喺度留言,等大家知道恐防大家都会遇到同我一个情况
2025-01-26