2021-08-16
话说刚刚新开,同老爷奶奶同老豆一齐庆祝食母亲节饭。当日我地系第一枱客。初时老爷攞住左张外卖餐单,睇落都几抵食,就问个侍应4人外卖餐可否转堂食,个女侍应支吾其词,话无就走左,一D介绍都无。唔介绍唔紧要,自己睇,之后系个菜牌见到个差唔多既4 人餐,我地话要。个女侍应话系唔系要,我地话系,仲有个类似经理系后面。好啦 我地乖乖地等食,10分钟 20分钟, 我地第一枱到人地有得食,我地连头盘烧味都未有。一问之下, 原来未落单。 真系 火都黎,女侍应死都唔认系佢落单,经理亦都呆左,无提供过任何解决办法。连话立即整都无讲过。我地嬲到拍枱走人!到后面个女侍应同经理 仲好似唔关佢事咁死到应该系老板既身后,唔敢出声。我大方,仲畀埋40蚊茶钱…谂谂下真心后悔…依间咁既好唔食就唔知,面对第一枱客连落单,都唔识不如执左去算啦!
当日我地系第一枱客。
个女侍应话系唔系要,我地话系,仲有个类似经理系后面。
一问之下, 原来未落单。
连话立即整都无讲过。
我大方,仲畀埋40蚊茶钱…谂谂下真心后悔…