2021-10-21
今日原本专登入元朗去俩口小吃食刈包,但点知门口贴咗内部装修休息一天!唯有去揾其他嘢食,转弯见到饺子放题决定去一试!入到去店员问你系咪食放题,然后就问你要牛汤定鸡汤,我同店员讲我想要白菜同韮菜饺,但佢话厨房会煮一盘出来到时会分俾你!于是我唯有等⋯ 10分钟后终于有得食,店员拿出一盘饺分配俾各枱食客,而我分配到9只:6只茴香及3只粟米。大镬!我唔钟意食茴香㗎!于是我同店员讲,佢话佢都控制唔到厨房煮咩饺出嚟。过咗一阵店员系冇问过我要唔要嘅情况下放咗6只煎饺系我只碟就行开了!救命!我都无话要煎饺,但最重要是有3只系茴香!我再问店员究竟除咗茴香饺之外,会唔会有其他味道菜饺,她说仲有白菜、粟米同韮菜。最后我再等多一转,店员给再分6只俾我。终于有3只韮菜 …..仲有3只茴香!呢次饺子放题我一共食咗21只,但其中有12只系我唔钟意嘅茴香啰!