2018-12-26
同朋友去试左间新开既餐厅,一入到去就闻到好劲既麻辣火锅味😆餐厅面积唔算好大,我地被安排坐左系梳化位,自问系一个瘦人都觉得有点迫,好彩我地两个人食佢俾张四人枱,如果唔系野食都唔够位放。通道亦比较狭窄,系拎火锅配料个条巷都要瞻前顾后😣一坐底店员就拎住一篮火锅酱料,佢地呢度系唔用鼓油架👆🏻而系用蚝油麻油。店员会问你有咩唔落,帮你调好个酱,我就话唔要辣椒,但点知佢将我同朋友既都整错哂😤然后我请求自己动手🤣🤣虽然这是贴心既服务,但咁少野都记错就....🙉🙉同埋自己整份量可以控制。汤底有四款,麻辣、菌王、番茄、药膳。有得拣鸳鸯锅,我地就拣左麻辣(小辣)同药膳,朋友觉得麻辣唔错,唔算好辣但好香。药膳汤底落左好多料,感觉非常补👍🏻👍🏻点餐纸有啲特选配料,我地点左个安格斯牛,还好😆脂肪比例比较多。仲有好多火锅配料可以系冻柜度拣,一串串既就逐支签计,有啲款系两支签,而用杯碟装𠮶啲就以颜色去计。有好几款肉类都有洒左辣粉,因为我唔食辣,加上个日病病地冇咩胃口,所以觉得冇咁吸引🤭质素ok,性价比唔太高,除非你成餐净食串串,你一加海鲜、牛肉啲贵野就预左埋单会贵💸,所以都睇你点食。我就觉得未有太大惊喜,其实都系贪新
鸳鸯锅
汤底有四款,麻辣、菌王、番茄、药膳。有得拣鸳鸯锅,我地就拣左麻辣(小辣)同药膳,朋友觉得麻辣唔错,唔算好辣但好香。药膳汤底落左好多料,感觉非常补👍🏻👍🏻点餐纸有啲特选配料,我地点左个安格斯牛,还好😆脂肪比例比较多。仲有好多火锅配料可以系冻柜度拣,一串串既就逐支签计,有啲款系两支签,而用杯碟装𠮶啲就以颜色去计。有好几款肉类都有洒左辣粉,因为我唔食辣,加上个日病病地冇咩胃口,所以觉得冇咁吸引🤭质素ok,性价比唔太高,除非你成餐净食串串,你一加海鲜、牛肉啲贵野就预左埋单会贵💸,所以都睇你点食。我就觉得未有太大惊喜,其实都系贪新鲜。
安格斯牛