2009-10-27
上星期五到香味屋食DINNER BUFFET, 以前试过一次LUNCH BUFFET, 今次谂住有COUPON就黎呢度试吓.食物方面, 款式不算太多:冷盘有蚝, 长脚蟹脚, 冻虾, 青口等海鲜, OK新鲜, 但长脚蟹冇味啰! 另外, 烟三文鱼同火腿, 味道都唔错! 沙律试O左少少, 冇特别.刺身试O左三文鱼同八爪鱼, 质素麻麻, 尤其三文鱼好失望! 还有大约五六款寿司, 食O左一件三文鱼寿司, 好食过刺身啰.热食方面款式比较少, 但有惊喜, 这里的片皮鸭好正! 皮脆肉嫩, 我老公对鸭脾赞不绝口, 我地食左几只! 我另外食左件烧鸡, 都系好滑有鸡味, 似乎呢度既烧味几有水准! 另外试O左海鲜炒意粉, 炒时菜, 蒸鱼, 烧排骨, 印度薄饼等.....质素普通啦!至于声称是主打的和牛, 如之前的食评所讲是要将台号牌交给厨师, 厨师每隔一段时间(好像是储够台号牌)先大镬炒, 跟住每台派两小粒, 我地成晚只系食左两次, 味道都几好, 但驶唔驶配给咁少呢?! 这里的另一特色是每台包一个小火锅, 连每人一份海鲜, 有龙虾, 虾, 青口同鱿鱼圈, 每样一件, 当晚有冬荫公同面豉汤底, 因为我地唔食辣
食物方面, 款式不算太多:
至于声称是主打的和牛, 如之前的食评所讲是要将台号牌交给厨师, 厨师每隔一段时间(好像是储够台号牌)先大镬炒, 跟住每台派两小粒, 我地成晚只系食左两次, 味道都几好, 但驶唔驶配给咁少呢?! 这里的另一特色是每台包一个小火锅, 连每人一份海鲜, 有龙虾, 虾, 青口同鱿鱼圈, 每样一件, 当晚有冬荫公同面豉汤底, 因为我地唔食辣, 所以选面豉汤, 但个汤其实同清汤冇乜分别! 至于只龙虾肉质几弹牙, 不过又系冇乜味! 金菇, 菜同丸类等就任食既.
甜品方面, 款色算多, 泰式西式中式都有. 泰式由于卖相好麻麻, 所以唔敢试! 本人试了蓝莓cheese cake, tiramisu同黑森林, 味道唔错. 还试了芒果慕思CAKE(但其实唔似, 可能个牌错左?)总之就唔好食啦! 仲有芒果布丁, 差! 好似开粉做既! 香蕉蛋糕, 干晒既! 其余既O者哩同桂花杞子冻就唔错。最可取是雪糕, 系haagen dazs, 有8只味, YUMMY!
总括黎讲, 而家系主打和牛海鲜, 但和牛供应真系少得可怜! 海鲜比较多, 但质素又唔太出色! 其他食物既种类又唔算多, 用左COUPON每人$304呢个价钱只系OK啰, 应该冇下次!