2023-05-13
凌晨两点喺外卖平台揾到呢间餐厅叫宵夜,哎咗干炒牛河、杨州炒饭同埋皮蛋瘦肉粥,价钱正常唔算贵,但都唔系价廉物美𠮶一只。.整体食物质素一般,干炒牛河同杨州炒饭明明有加咗十几蚊加底,但唔知加咗啲乜嘢,个份量同普通茶餐厅饭盒一样份量,可能佢原来个份量好少啦,加咗先系人哋嘅正常份量。.干炒牛河:系好食嘅,牛河都有口感,酱汁都唔错,但佢有一浸唔知系有少少窿定系炭嘅味道,𠮶阵味有少少似喺出面烧完嘢食,返到屋企啲头发同衫嘅味道,又或者呢啲系镬气嘅味道?虽然我未试过喺啲好有镬气嘅菜式入面尝试过呢种味道。.杨州炒饭:饭粒炒得够松散,系粒粒分明嘅,吵得几好,𩠌菜有细虾仁、叉烧、蛋同埋葱粒,呢一盒炒饭系我成世女食过最少𩠌菜嘅炒饭,至少有95%都系饭,连蛋都特别少过人,你话少虾仁叉烧呢啲贵嘢,我当然明白,但你至少都俾多啲蛋同埋葱粒吖,同埋佢超级超级淡味,食到怀疑人生,系今晚最差嘅𩠌.皮蛋瘦肉粥:粥够滑,料都多,同埋我钟意佢啲皮蛋够大旧,啱晒我呢啲皮蛋控,但呢碗粥好咸。.整体黎讲,佢有啲𩠌菜好咸,有啲又冇味,整体来讲非常一般,其实今日都系叫啲平价嘅饱肚嘢求其食,但佢嘅质素令我唔够胆试佢其他贵啲嘅𩠌啰,如果揾唔到食
整体黎讲,佢有啲𩠌菜好咸,有啲又冇味,整体来讲非常一般,其实今日都系叫啲平价嘅饱肚嘢求其食,但佢嘅质素令我唔够胆试佢其他贵啲嘅𩠌啰,如果揾唔到食咩,咁啱佢又方便,我会再帮衬嘅,但只限于求其填饱肚,唔会预佢好食,同埋一定唔会再叫杨州炒饭。