2018-03-15 65 浏览
系两年前到去过荃湾的肉饼哥,事隔一排原来系大围都开左一间分店,餐厅位置系一个屋村内。星期六7点几入到餐厅,已经见到有好多人已经食紧了。坐低后,职员先放低例汤。个汤无咩味精味,而且有D莲藕食下。今次我们叫左一份蒸的金沙蛋黄肉饼。肉饼上面舖满香喷喷的咸蛋黄。蒸肉饼的好处系可以食到肉饼的肉汁,味道非常Juicy好食,难怪呢款肉饼会长期上餐厅的Top List!切开后就会见到流心的咸蛋黄油口味好香,送饭一流!另外,屋企人就叫左一份煎的潮州家乡肉饼。潮州家乡肉饼系咩?其实系韭菜、花生、马碲、冬菇、沙葛。呢个肉饼同头先唔同的系煎肉饼比较香口,加上多款有口感的材料,口感非常丰富。忘记讲tim,个肉饼除左白饭、南瓜粥、米粉外,仲可以+$2转菜饭tim!最后,屋企人想食多少少蔬菜,所以就叫左个海皇杂菜煲。菜煲的海鲜都有好多,除左有虾仁、鲜鱿外,仲有带子!食到尾热热地,想饮下冻野,我就叫左枝忌廉饮下,屋企人就拣左一枝枝装茶。整体黎讲,餐厅的CP值高,好食又唔贵。重点系平时系出面好难揾个坐得舒舒服服的地方食肉饼,呢到就可以满足大家了。

星期六7点几入到餐厅,已经见到有好多人已经食紧了。

坐低后,职员先放低例汤。个汤无咩味精味,而且有D莲藕食下。

今次我们叫左一份蒸的金沙蛋黄肉饼。

切开后就会见到流心的咸蛋黄油
口味好香,送饭一流!

另外,屋企人就叫左一份煎的潮州家乡肉饼。

最后,屋企人想食多少少蔬菜,所以就叫左个海皇杂菜煲。

菜煲的海鲜都有好多,除左有虾仁、鲜鱿外,仲有带子!