2020-05-28
话说依条英华台不嬲都带有一份神秘感,同时啲餐厅有如车辆转,不停易手开新店。最近又有餐厅新开张,叫做Just Eat🍽,系一间新派越南餐厅嚟,而家做紧九折优惠。餐厅环境简约,有种小清新的感觉🌿。座位唔多,但坐得舒服,留意番冷气比较冻!餐厅无做晚市套餐,所以只能够散叫。我哋两个人各自叫咗一碗粉同一杯饮品,再加一份小食Share。估唔到咁样已经好饱,份量十足👍。浓味牛汤浸牛肉河($62),河粉可转金边粉或檬粉,但食Pho就梗系唔转啦!🐮牛肉河胜在各方面都非常平均,牛肉份量多、口感够厚亦唔错;而且汤头好浓郁,记得落埋辣椒粒同青柠汁吊味,我成碗汤饮哂🤤。烧鸡捞檬($62),依个系惊喜之作,首先捞檬有唔少花生粒、生菜丝同萝卜丝捞埋一齐,而且最重要系冻檬本身无痴埋变成一饼饼,加埋鱼露汁食,酸酸的好开胃😆。不过最瞩目嘅系烧鸡🐔,因为佢唔系平日食开嘅鸡扒或好干身嘅鸡块,其实佢系两串鸡肉串烧嚟,但起咗肉,有四件。鸡肉有烧烤香味,肉质十分嫩滑,而且好好肉,十级正😋。丝网春卷($38),中式春卷我就唔钟意食,不过丝网春卷就可以试下嘅,加上系朋友发板。春卷夹埋生菜食,成个感觉升华咗不少😍,都OK。饮品方面,我哋
总括嚟讲,估唔到屋企附近唔声唔声开咗间咁高质嘅越南餐厅🇻🇳,以后踢拖就食到好味越南粉。餐厅可能系试业阶段,我见餐牌有部份菜式删走咗呢。如果餐厅可以做埋套餐优惠,咁就再抵食啲,无敌了😊。