2022-08-09 93 浏览
咁多年来红磡德民街同民泰街不时又有新食店,受惠嘅当然系我哋附近嘅居民啦! 辛苦咗啲小店,希望佢哋疫情里面可以支持住!今日试咗新嘢,位于民泰街36号K1B的台北人。老板兼厨师系台湾人,应该系我见到𠮶个挂,识讲广东话的~只做外卖 即叫即整欣赏佢哋用比较环保嘅包装,超薄嘅不织布袋,盒系纸造的或者有少少好薄的木片;今日打风落雨都冇事㖞! 而我自己都冇要餐具最钟意系呢个地瓜圆,好烟刃嗌咗两个便当:1. 盐酥鸡2. 虾卷便当中规中矩,饭量大、配料充足叫咗肉松+粟米蛋饼,呢个菜式味道同口感几特别另外,买便当会送冬瓜茶,个人认为偏甜,甜到冇得拣因为已经整好咗一包包系雪柜。但系都可以接受👍🏻 或者自己沟都ok!整体来讲几满意,上面每个菜式有两张图,可以睇到即场影同埋返屋企冇乜分别。因为路程都有一段时间同埋自己炒碟蔬菜balance返,除咗小丸子之外其他唔系即时食。P.S. follow 社交平台会送呢个地瓜圆成餐总共 $158, 合理价钱总结就系都有机会再返去帮衬

今日试咗新嘢,位于民泰街36号K1B的台北人。
老板兼厨师系台湾人,应该系我见到𠮶个挂,识讲广东话的~
只做外卖

即叫即整

最钟意系呢个地瓜圆,好烟刃

嗌咗两个便当:
1. 盐酥鸡

2. 虾卷

便当中规中矩,饭量大、配料充足

叫咗肉松+粟米蛋饼,呢个菜式味道同口感几特别

P.S. follow 社交平台会送呢个地瓜圆

成餐总共 $158, 合理价钱