2010-03-22
1958 浏览
一同十人出发,由香港岛地铁到锦上路站大约要个多小时(一程车到都算方便),到了锦上路站再坐的士大约二十蚊到俱乐部正门,步行十分钟即到BBQ烧烤场,由于任食不是无限时间(四小时限制),所以我们到处行下,有麻雀打,玩射箭同摘士多啤梨‧有山有水环境都算几好(但好多蚊)。玩了个多小时我地4点开始烧烤,去到收钱$88蚊一位包一罐饮品(边够饮!明坤你买野饮,野饮都唔平$8罐可快乐,$10支雪梨茶。),我觉得唔系咁底,罗野食时最好笑,十足打仗咁要配给食物,比两个盘你去输野食(好彩无人唔驶排队ORZ),罗野食时个服务员(大婶)又话你食唔晒唔比咁多你(明明十个人第一ROUND罗请见上图,一人两件乜叉叉烧都烧晒喇.\/.),佢话要等我地食晒个盘上面果D野先可以再去罗野食(明明比左钱,唔系想食乜就食乜既咩比朋友叉左我两只鸡全亦,咁我米要食鸡中!!!不会吧,点知事实的确系咁样),出去罗野食服务员(大婶)又依依鹅鹅叫你食埋其他先啦,唔好浪费食物(我想食鸡全者亦,点解要我食猪扒㖞!我唔要猪扒!唔要叉烧啊!我要食鸡全亦!)。好无瘾啊,完全觉得无自由咁。讲返食物味道,我只可以讲系正常无乜特别好同唔好食(四十五分钟之后我
讲返食物味道,我只可以讲系正常无乜特别好同唔好食(四十五分钟之后我终于得朋友食叉晒D叉烧了,我可是再杀出去轮鸡全亦,但世估唔到烧鸡全亦时佢系咁出血唔知系我吉损左只急冻鸡呢?有点恐怖),BBQ过程都系乜特别,场地洗手设施都好足够,厕所亦合格。4小时后炭刚好用完(果然又在服务员大婶的计算之中)。
当晚成个场好大有百几个炉,但不到八个炉开左(8/1XX),其实都估到(如果佢真系得既话又点只咁少人呢?最衰话黎果个朋友呢!下次请佢食明将红豆寿司)。
唯一可以赞既只系个环境清优对烧野食无要求的人亦可以去试埋烧野食,如何唔系建议入去吸引下新鲜空气算。
希望明天和霍进食LUNCH唔会出事啦! God bless me!