2009-03-29
同男友放左工去食,时间仲早无咩人,所以阿姐的服务态度唔错。两个人叫左一个三只土匪鸡翼,一碗酸辣米线走芽菜要腩肉同墨丸,加杯冻柠茶。呢间谭仔比起其他店平,加饮品加三元,一个𩠌四元,较抵。呢间店近我返工地方,所以常同男友黎食。男友唔多钟意呢间店,不过我钟意佢就会就哂我。我同男友都细食,而呢间舖的米线又大碗,所以只叫一碗米线。虽然o的人话阿姐态度唔好,但今次阿姐不单无啤住,仲俾左两只碗我地,服务几好。我以前唔钟意食米线,因为米线太林,但呢间米线几爽口,令我接受到,个酸辣做得o岩我口味,辣得黎唔会太呛,佢唔似某些酸辣店,用辣汤加酸菜奉客而系直接用酸辣汤,呢个几好。(虽然男友都食到流汗,因为佢真系唔食得辣)配菜有腐皮、九菜,同我走左的芽菜,腐皮同九菜份量充足,唔会太烂,合格。而腩肉真系几正,肥肉爽脆,而且有成六七片,我同男友都够分。墨丸墨鱼味都够,几爽口,有四粒,不过我喜欢腩肉多点。埋单两个人40蚊,真系好抵。其实第一次帮衬左后,我耐唔耐都会黎一次,好似上左瘾咁,下次想试麻辣。(男友露出救命的神情)