2024-01-18
星十五位于尖沙咀加连威老道26A号地舖。店铺装饰骨致明亮,用红色牌子作餐牌,很有古色故乡的感觉,而且食物价钱合理,又多小食选择,中西式糖水均有😽绝对可以一试再试!我们点的食物有:🥭清爽吕宋芒凉粉🥭试过吕宋芒凉粉,真系令人惊喜🌟。芒果🥭切得啱啱好,鲜甜多汁,外表亮泽金黄,每一啖都充满热带水果嘅夏日风情。凉粉质感顺滑,同芒果嘅甘香完美结合,入口即溶,清新得令人回味无穷。特别嘅系加咗糖水嘅调味,甜度恰到好处,唔会盖过芒果嘅自然风味🌿,仲有一种淡淡草本香气,饮落去爽口得很。每次品尝时,都似乎能感受到一丝丝嘅愉悦😊,好似置身热带岛屿🏝嘅感觉。店家嘅选材看得出来好讲究,绝对系采用时令嘅新鲜芒果,确保每一碗都保持最佳状态。而家每当天气热或者想清凉解渴,谂起嚟就会即刻挂住𠮶份清爽滋味🍹。要提嘅系,吕宋芒凉粉唔单止好食,佢嘅外观都十分吸引。摆喺碗里头,金黄嘅芒果片配搭深色凉粉,视觉上都好享受👀。无论系做下午茶🍰或者餐后甜品,都系一个极好嘅选择。总之,每次食呢碗凉粉,都好似带着一场华丽嘅味觉之旅💫,值得所有爱好甜品嘅食客去试一试。🍠 黄金番薯姜王糖水 🍠卖相好吸引,份量又充足,好香姜味,番薯好清甜,好满足
卖相好吸引,份量又充足,好香姜味,番薯好清甜,好满足,好有港式的独特风味。
好香酒味,金黄色的蛋黄,看得出有用心整,非常吸引!